Project

Samen geld groen maken

Direct fijnstof uit de lucht filteren en CO2 compenseren

RACE foundation en Maatschappelijk Financieren hebben in De Vergaderfabriek te Teuge een overeenkomst getekend zodat ze samen kunnen werken aan een groener en gezonder Nederland. 

Meer groene daken en gevels zorgen voor een directe opname van CO2 en fijnstof uit de lucht en voor een gezondere en natuurlijkere leefomgeving voor mensen en voor dieren.

RACE foundation, opgericht in 2020, wil dit bereiken door samen met bedrijven en organisaties betaalbare en circulaire concepten te ontwikkelen en stimuleren. 

Direct fijnstof uit de lucht filteren en CO2 compenseren

Maatschappelijk Financieren biedt oplossingen om samen met gemeentegaranties te investeren in een algemeen belang en de modernisering. Het gezamenlijke doel van RACE foundation en Maatschappelijk Financieren is om Nederland medio 2026 met 1 miljoen extra vierkante meters vergroend te hebben: dit willen ze realiseren door middel van groene daken, groene gevels, groene geluidschermen en waterbuffering in dorpen en steden. Deze zomer wordt het eerste groenproject gerealiseerd met de aanleg van 3.600 m2 groendak op een nieuw te bouwen zwembad.

RACE Green City systems
Door het vergroenen van Nederland te combineren met het hergebruiken van reststromen uit de regio zoals autobanden, autoruiten en plastics uit de landbouw ontwikkelt de RACE foundation systemen met de hoogste score op de CO2-prestatieladder. De CO2-prestatieladder is het instrument van Nederland waarmee bedrijven, organisaties en overheden hun CO2-footprint in kaart kunnen brengen en berekenen met welke oplossingen de meeste CO2-reductie behaald wordt.

RACE Green City fund
Dit groenfonds van de RACE foundation is een Nederlands platform om te investeren in vergroeningsprojecten. Met deze investeringen worden innovatieve systemen gefinancierd waarbij bewezen technologieën, producten en diensten worden ingezet die de wereld met minder energie laten functioneren, minder grondstoffen gebruiken, en materialen aan het einde van hun levensduur te upcyclen. 

Groene economie
Met het opzetten van kleinschalige lokale inzameling, recycling en verwerking van de reststromen in hoogwaardige duurzame producten verwacht de stichting 177.030 groene banen in Nederland te creëren. Samen met bedrijven en ROC's ontwikkelen ze projecten en programma's om mensen op te leiden en/of om te scholen voor deze nieuwe vacatures in de circulaire economie. 

Door het vergroenen zorgen ze voor de absorptie van emissies en de verbetering van de waterafvoer en verkoeling van onze steden.

contact
Direct fijnstof uit de lucht filteren en CO2 compenseren